Workshops per Git


(Aldo Ziflaj) #1

Pershendetje,

Po mendoja qe te zhvillohet nje seri workshop-esh per Git/Github. Nese ka te interesuar, une do te jem i lire cdo te marte pas ores 6, ose te dielen gjate gjithe dites.

Ne workshope mund te perfshihen:

  • Workflow ne nje git repo
  • Github pages
  • Pyesni @nshehu per detaje te tjera
  • Sygjeroni nqs doni ndonje gje

Nqs ka mjaftueshem interes, mund te nisim ne Janar 2018


(Elio Qoshi) #2

Go Go! :smiley:
Supozoj me GitHub pages do mesojme deploy lokal me jekyll dhe instalim te Ruby gjithashtu, apo?

Ndoshta @Xh3n1 mund te ndihmoje pasi ajo e beri workshopin e pare. E marte 6pm mua me duket mire.


(Aldo Ziflaj) #3

@elioqoshi tani per tani ate kam ne mendje, jekyll per gh pages. Ndoshta mund te permend edhe ndonje menyre tjeter pervec jekyll, po ajo zere se eshte standard kur vjen puna te gh pages, keshtu qe me mire fokusohemi te ajo


(Jor Bashllari) #4

Mund të ndihmoj edhe unë me password/dotfile (config) management nëse doni (përderisa bazohen të dyja mbi VCS).


(Redon Skikuli) #5

Të falenderoj Aldo. Personalisht jam shumë i interesuar. Do propozoja datën 9.01.2018 @ 18.00 në qoftë se është ok për ty. Si mendon?

R.S


(Aldo Ziflaj) #6

@rskikuli eshte e mundshme. Do me duhet te flas edhe me @Xh3n1 per te pare cfare eshte bere ne workshopin e kaluar, mund ta nisim me nje recap


(Redon Skikuli) #7

Link ne wiki: https://wiki.openlabs.cc/faqja/Puntori_Git

R.S


(Elio Qoshi) #8

Punëtori shkruhet me ë :slight_smile:


(Xheni Myrtaj) #9

Përshëndetje @aziflaj

Mund të ndihmoj edhe unë, por që me datë 9.01 nuk mundem. Këtu mund të gjesh slidet e punëtorisë së kaluar.

Faleminderit,
Xheni


(Redon Skikuli) #10

@anxhelo pak ndihmë për imazh për Facebook? Flm.

R.S


(Anxhelo Lushka) #11

E keni këtu: https://cloud.openlabs.cc/s/9xnwrv8rnMPXdjI


(Redon Skikuli) #12

Faleminderit Anxhelo: https://www.facebook.com/events/753001571552652/

R.S


(Elio Qoshi) #13

Ju lutem mund të biem dakord me gjuhën që përdorim? Imazhi ishte anglisht dhe eventi në Shqip. E ndryshova në anglisht për momentin. Shoh që nuk kemi konsistencë në mënyrën si i quajmë aktivitetet. Shqipja ka shumë probleme në komunikimin e saktë të shumë koncepteve, por dhe nuk duhet të përdorim anglisht vetëm gjithashtu. Sugjerime ju lutem.


(Jonathan Beliën) #14

Maybe this webcat on the 23rd of January can be useful too : https://resources.github.com/webcasts/Quick-start-guide-to-GitHub/ :slight_smile:


(Redon Skikuli) #15

Vini re >> pas bisedës me Aldon: aktiviteti fillon në 18.30 dhe jo në 18.00 sic ishte parashikuar.

R.S


(Izabela Bakollari) #16

Te lutem na dergo screenshot nga terminali @Sidorela.


(Aldo Ziflaj) #17

^ Slidet e perdorura gjate prezantimit


(Dashamir Hoxha) #19

Too much propaganda. Typical for Aldo. :wink:


(Sidorela Uku) #20

@IzabelaBakollari dhe kushdo qe ishte i interesuar.
Komandat e ekzekutuara gjate workshopit i gjeni ne linkun ketu
Kam vendosur dy dokumente, - nje pdf me screenshots, -nje txt, plain tekst nga terminali. Nuk kisha kohe ti beja dhe aq bukur, por nese keni pyetje mund te drejtoheni ne kete thread :slight_smile:

Cheers,
Sidorela


(Redon Skikuli) #21

Shumë faleminderit për organizimin. Kur do bëhet i workshop i ardhshëm?

R. S