Wikipedia Open Day 2

Përshëndetje,

Mblidhemi perseri diten e marte me dt. 11.07.2017 ora 18:00 ku ne vazhdim te aktivitetit te kaluar te Wikipedia Open Day do vazhdojme punen per editimin dhe plotesimin e artikujve te nisur heren e kaluar.
Ketu gjeni nje permbledhje me aktivitetin e takimit te kaluar: https://wiki.openlabs.cc/faqja/Wikipedia_SQ_-_Open_Day

Edhe persona te rinj qe nuk munden ti bashkoheshin aktivitetit tjeter, jane te ftuar te na bashkohen. Keto takime jane ideal për ata që nuk kanë eksperiencë të mëparshme me Wikipedia ose nëprojekte si Wikimedia Commons, Metawiki etj.

Links se shpejti,

Cheers,
Silva

2 Likes

Pershendetje Silva

Kisha nje pyetje ne pergjithsi me kontributin ne Wikipedia.

Puna qe beni ne perfshin vetem gjyhen shqipe apo edhe te tjera?

Albani

Alban përshëndetje, meqënëse fokusi është rritja e Wikipedia SQ si dhe komunitetit shqipfolës të Wikipedia fokusi i projekteve që iniciohen lidhet me SQ Wikipedia, por ka dhe raste si projekti Wiki Loves Maps ku përfshihen dhe gjuhë të tjera, por që në një nivel ose tjetrin lidhen me Shqipërinë.
Meqënëse Wikipedia shqip ka një numër relativisht të ulët artikujsh , gjithmonë në krahasim me Wikipedia në gjuhë të tjera, po punojmë që ky realitet të ndryshojë duke vendosur si prioritet parësor zhvillimin e komuntietit që cdo punë e bërë të ketë vazhdimësi.


R.S

Pershendetje Redon.

Ne te vertet po e shikoja kete gje ne nje pikeveshtrim tjeter. Kam vene re qe shume artikuj, qe lidhen me Shqiperine/Shqiptaret, ne gjuhet e tjera ne wikipedia, kane informacione te gabuara (most te them dizinformuese), dhe duke qene se Anglishtja, Spanishtja, apo Italishtja kane nje number te kosiderueshem vizitash ne krahasim me gjuhet e tjera, do ishte dicka e mire qe komuniteti te perfshihet edhe ne wikipediat e anglishtes apo gjuheve me te perhapura.

Alban

E vërtetë sa thua për artikujt por sipas mendimit tim gjithmonë (a) resourcet që kemi janë të limituara akoma (b) është më e lehtë të bëj dikush hapat e para në gjuhën e tij/saj të parë sesa në një gjuhë ‘të dytë’ dhe © 'lufta# për ndryshimin e informacionit të rremë me atë të saktë do komunitet të fortë dhe të strukturuar që për momentin nuk e kemi. por qv sic thashv po punojmë në atë drejtim.


R.S

Hey :slight_smile:
Linku i fb event: https://www.facebook.com/events/851426408345068/
Linku i aktivitetit ne forum: https://wiki.openlabs.cc/faqja/Wikipedia_Open_Day_2

Cheers

1 Like

Shumë takim produktiv dje grupi :smiley: @silva.arapi do përditësosh faqen në wiki të lutem?
Foto janë publikuar këtu: https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Wikipedia_Open_Day

Le të organizohemi që të kemi vazhdimësi në vijim.


R.S