Wikipedia bllokohet në Turqi

Para disa ditësh aksesi në Wikipedia është bllokuar nga qeveria Turke, e cila nuk dha shumë arsyetime për këtë vendimarrje. Propozoj qv të reagojme si komuniteti me një deklaratë ose koment të shkurtër në website dhe rrjetet sociale. Ja lajmi http://www.dw.com/sq/turqia-bllokon-wikipedian/a-38638512

Propozoj një reagim si më poshtë:

Jemi shumë të shqetësuar me vedimin e qeverisë turke për të bllokuar aksesin në Wikipedia, enciklopedinë e lirë dhe me të dhëna të hapura.
Komunitetin ynë po ndjek me vëmendje të vecantë situatën në vend dhe solidarozohemi me hacktivistët dhe miqtë e dijes dhe kulturës së lirë në Turqi.

Si mendoni?


R.S

1 Like