Query Wikidata & SPARQL

Hey guys,

Ne tetor mora pjese ne WikiDataCon dhe ndoqa dy workshope lidhur me Query Wikidata.
Mbase ndonjeri nga ju eshte i interesuar te mesoj SPARQL dhe si te extraktoj informacion nga Wikidata.

Po listoj 2 workshopet ku gjeni etherpad mbi permbajtjen dhe disa shembuj querys.

  1. Query Wikidata - Basics Workshop

  2. Advanced SPARQL

dhe ketu Query Wikidata

Ne linkun e pare te konferences mund te kontrolloni axhenden e te dyja diteve, dhe gjeni te dokumentuara shume mire workshope te tjere interesante.

Cheers,
Denisa

3 Likes

@RucajDenisa faleminderit qe i ndave me ne :slight_smile:
Personalisht kam lexuar shume pak per Wikidata dhe me pelqen si projekt, dhe links qe dergove jane nje menyre e mire per ne qe duam te meremi me query.

Cheers,
Sidorela

2 Likes

Denisa faleminderit për info-n. Në qoftë se ke mundësi/dëshirë mund dhe të bësh një prezantim të shkurtër (video call?) në Wiki Weekend 2017. Detajet ketu: https://sq.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wiki_Weekend_Tirana_2017


R.S

1 Like

Mund te bej nje 20 min prezantim, diten e shtune do preferoja.
Do e publikoj ne wiki me vone.

1 Like

Hey,

Nuk mendoj se ka per te funksionuar remotely ky prezantim ne WikiWeekend, po terhiqem. Mos e vendosni ne axhende.