Përmirësimi i dukshmërisë së Grave Shqiptare në STEM në Wikipedia-n shqip

Originally published at: Përmirësimi i dukshmërisë së Grave Shqiptare në STEM në Wikipedia-n shqip – Open Labs Hackerspace

Shkencat e forta janë konsideruar historikisht si një fushë “mashkullore” e dijes. Gratë që ndërmarrin studimet dhe një karrierë në këto disiplina hasen me vështirësi dhe barriera të shumta. Ndonëse numrat e grave dhe vajzave që studiojnë në këto degë kanë parë rritje të vazhdueshme dukshmëria e tyre në këto fusha mbetet ende e vogël.…

2 Likes

:spiral_calendar: 30-31 korrik 2021
:round_pushpin: Open labs Hackerspace
:bookmark: Përmirësimi i dukshmërisë së Grave Shqiptare në STEM në Wikipedia-n shqip

Edit-a-thon i rradhes eshte kete te premte dhe te shtunen. Po nuk iket ne plazh kete fundjave, do jemi ne Open Labs edhe te premten edhe te shtunen nga ora 15:00 deri me 19:00 per te prezantuar projektin dhe per te punuar.

Edit-a-thon ka per qellim krijimin dhe permiresimin e artikujve rreth vajzave dhe grave shqiptare nga fusha te ndryshme, nga kontribues te rinj. Pra nese ke deshire te mesosh si te editosh ne Wikipedia, kjo eshte mundesia ideale. :grin:

Shihemi te premten :wave:

2 Likes

Disa momente nga sesioni i se shtunes. Eventi ishte njekohesisht online dhe on-site