Per ti mesuae te rint se si funksionon puna ne fushen e programimit. (Pra per te vendosur te rint ne pun pa pages! HAHAHAHA! 😈)

Si thoni per nje aktivitet per mesimin e te rinjeve mbi programimin, ne baz te 3 eventeve (baze :small_blue_diamond:, tower :tokyo_tower:, crown :crown:)

Baze;
Mesimi i programit, mesimi i gjuhes se programimit, ekzekutimi i ushtrimeve, nje konkurs me skuadra.

Tower;
Mesimi i bashpunimit ne nje skuader, krjimi i nje programi ne skader dhe nje individuale (me nje partner nese e don), nje konkurs.

Crown;
(Qellimi i vertet i keti eventi)
Krijmi disa programeve dhe permirsimi i programeve te hapura per publiku si linux, etj.
Dhe vendosia e ti ne sherbim te klienteve.

Si thoni?

Ide e mirë.

E ke fjalën për aktivitet on-line apo on-site?
Do ketë ndonjë shpërblim për studentët?

Unë jam dakort me këtë aktivitet.

Po, kam menduar per secilen prei ketyra shkalleve te ken nje qertifikat. (Se qfar behet fjal qertifikatat, do ta percaktoim kur te dim se qfar do kruein dhe si do ta kryeim)

Per bazen dhe kullen, do te jet nje qertifikat. (Kulles do ti beim edhe nje pubicitet falas per programin qe do te ken kriuar)

Kurse kurora, (ky eshte programi qe kam planifikuar qe te krioi nje program qe do ta shperndaim ne internet si permirsim i nje sistemi operativ o nje program shum te dobishem)
Kan per te patur emrin, nese e don si skuadra kriuesr e programit dhe … Nje qertifikat?

Nuk e di se qfar risurse kemi o se si i kemi mundesit, por per momenti di me mundemi ti oftoim nje program alademil apasionant, me +50 te mira, si per ne edhe per studentet po ashtu per perdoruesit e ati programi.

Do te me pelqemte te degjoja mendimin tuai per kete. :tada::thinking:

Tani qe me bere te mendoi, TI BEIM ON-LINE DHE ON-SITE! :sunglasses::exploding_head:

Ne kukes kam nje kontakt me nje qender voluntariati, ndoshta munden te na ndihmoine me eventin.

Si dhoni?

Më pëlqen. Të uroj shumë sukses.
Në çfarë gjuhe do bëhet aktiviteti, që ta kuptojnë të gjithë?

E kisha ndermend ne shqip, ndoshta nese paraqitet nje publaik qe mer vesh anglisht, ate her ashtu e beim.

Por per tiranen she kukesin e kisha menduar shqip.

Unë them më mirë me Python, jo me Java, as me C++.
Por varet shumë edhe se ça dinë studentët.

@CapraHacher faleminderit per propozimin e eventit. Ke kohe neser te kalosh nga Open Labs qe te disktuojme me shume detaje per organizimin?

Faleminderit!

Me shum kenaqesi!

ok super thanks @CapraHacher, Nga ora 5 do ishte super.

Faleminderit!

Agjornim i projektit; :heavy_check_mark:

-Projekti pritet pritet qe te kryhet gjat janarit.

-Gjuha e programimit do bejet ne python.

-Eventet priten qe te behen 3~5 dit, me minimumin 2 ore dita,ose diku nga 2 dit, me nga diku nga 4 ore dita, per nivel.

-Pas mbarimit te eventit on-line dhe on-site ne tiran, kam per ta ber edhe nje ne kukes, secili prei eventeve priten qe te nzierin nje program ne sherbimin e perdoruesve.
(qoft program o qoft shtes te diqkaje tjeter)

-Kam mar mbeshtetjen e QPR (Qendra per Progresit Rinor) dhe mundesin e perdorimit te Amerikan korner te pallati i kulltures ne kukes.

-Niveli 2 (tower), do ket disa konkurse kompetitive per rikthimin e vemendjes dhe vet ata qe mendohen qe din programim.

Akoma jo te konfitmuara; :interrobang:

-Programi do kryhet ne te gjidha zonat e shqiperis, o on-line ose te dyja.
(per momentin nuk kam asnje kontakt me vendet e tjera.

-Nuk eshte akoma caktuar se cili do jet projekti perfundimtar qe doperkufizohet i gjith projekti dhe mesimi.

Gjdo mendim, ndryshim, ejt…
Eshte i mire pritur, se mendimi im eshte open sorse. :open_labs:

Per fat te keq, jamni detyruar per shkaqe te vendodhjes, do ta anulloi eventin.

Faleminderit @CapraHacher, je i mirepritur qe te organizosh aktivitete ne Open Labs pasi te kthehesh serish ne Shqiperi. Te urojme suksese!

Nafie

Shum faliminderit. :smiley::sweat_smile:

2 Likes