Open Source Conference Albania - OSCAL2018

’English below’

Open Source Conference Albania - OSCAL2018. Konferenca e parë vjetore ndërkombëtare në Shqipëri, do të zhvillohet për të pestin vit radhazi për të promovuar në një masë më të
gjerë frymën e kulturës së informacionit të hapur, programet me kod burimor të
hapur dhe lirinë e teknologjisë në tërësi. OSCAL organizohet më 19 & 20 maj 2018. Ky event organizohet nga Open Labs Hackerspace, komuniteti që ka qëllime dhe ideologji të përbashkëta me konferencën.
Janë hapur tashmë aplikimet për ligjërues dhe kushdo nga ju që ka propozime (puntori/prezantim) brenda ideologjise se OSCAL, mund të aplikojë këtu: osc.al/cfp
Nëse keni nje projekt dhe doni ta promovoni gjatë dy diteve të konferences, aplikoni për booth këtu: http://osc.al/booth.
Për çdo pyetje/sugjerim na kontaktoni këtu ne forum ose tek oscal@openlabs.cc

English:
OSCAL (Open Source Conference Albania) is the first annual conference in Albania organized to promote software freedom, open source software, free culture and open knowledge.
The fifth year will take place at 19 & 20 May 2018 in Tirana and will gather free libre open source technology users, developers, academics, governmental agencies and people who share the idea that software should be free and open for the local community and governments to develop and customize to its needs; that knowledge is a communal property and free and open to everyone.
Our mission is educating Albanian youth, and not only, on Free and Open Source Software, its ideology and the great community behind it. The event is organized by Open Labs Hackerspace community.
Call for Proposals is now open and you can submit yours here: osc.al/cfp
If you have a project and want to promote it during the conference, please apply for a booth here: http://osc.al/booth
For any questions, please contact us at this thread or at oscal@openlabs.cc

On behalf of OSCAL team,
Greta <3

5 Likes

Just a reminder that there are only a few days left for the Call for Speakers deadline for OSCAL 2018: https://oscal.openlabs.cc/call-for-proposals/. Looking forward having you all at the conference.

R.S

Lajme të mira nga fronti i ligjëruesve:

Aplikimi i thirrjes për ligjërues në OSCAL2018, shtyhet deri më datë 1 prill. Më shumë kohë për të gjithë ato/ata që nuk mundën të arrinin afatin e parë. Na thoni nëse keni ndonjë pyetje. osc.al/cfp
p.s pyetjet: a është pranuar aplikimi im, nuk lejohen akoma :slight_smile:

Shihemi në maj,

GOOD news:

Call for Papers: deadline extended! We have extended our deadline to 1 April. Let us know if you have any questions. http://osc.al/cfp
p.s questions like: is my application accepted, are not allowed yet :slight_smile:

See you in May,
Greta

1 Like

There is one report I would like to share regarding OSCAL’18. :slight_smile: I am the one who has conducted this report and I’m sharing this here as it features open source projects and the upcoming Open Source Design Summit in Tirana.

Disclaimer: I work closely with Ura as a contractor.

https://ura.design/2018/05/31/oscal-18-we-were-there

1 Like