Ngritja e nje infrastrukture komunitare

Open Labs po krijon një mjedis të ri dixhital, i cili do të ofrojë shërbimet e mëposhtme:

  1. Linux Mirror në Shqipëri
    (Për të gjithë ata/ato që duan të shkarkojnë skedarët e instalimit linux, të instalojnë dhe përditesojnë paketat e sistemit operativ, mund ta bëjnë këtë duke përdorur hapësirat e infrastrukturës dixhitale të Open Labs, të cilat janë në Shqipëri. Për përdoruesit e Ballkanit Perëndimor do të jetë më e shpejtë.)

  2. Një laborator që do të mundësojë për çdo pjesëmarrës/të angazhuar në Open Labs të krijojë Virtual Machines gjatë aktiviteteve, duke lejuar komunitetin të mbulojë më shumë se një nevojë teknike, përmes aksesit në infrastukturën e re.

  3. Të sigurojë Virtual Machine me qira dhe me çmim të ulët, duke u dhënë përdoruesve hapësirën e nevojshme për të praktikuar në lidhje me projektet e tyre personale apo kolektive.

OL-Infra

Artwork by: @kristicunga

3 Likes