Maptime Admin

Pershendetje,

Po ju shkruaj per te bere nje propozim se si te ecim me Maptime, dmth cfare temash te trajtojme dhe si. Duke qene se nuk pata mundesi ta diskutoja gjate eventit te fundit me @Sidorela dhe @nshehu po ju shkruaj ketu. Duke u bazuar ne kete dok mendoj se tema e Maptime te jene 5:

  1. Intro ne OSM dhe JOSM.
  2. Nga OSM ne QGIS
  3. How-to per Spatial DB
  4. How-to per Spatial Web Servers
  5. Perdorimi i mapping libraries

  • Keto do te jene 5 temat kryesore, te cilat do te diskutohen cdo muaj. Qe do te thote cdo muaj do te flitet nje prej temave, sipas rendit te mesiperm. Niveli i bisedimit do te jete entry level per te gjitha. Dmt hdo te behet nje gentle intraduction per te gjitha keto teknologji.

  • Pervec ketyre takimeve mendoj te zhvillohen dhe monthly mapathons te perqendruar ne zona te caktuar. Dmth ku te marrim persiper te bejme mapping te nje zone te caktuar(po marr shembull: te gjithe zonen brenda kalase se Krujes). Ne kete menyre i perqendrojme forcat tona ne nje synim te vetem. Mendoj se do ishte mire te fillonim me mapping te zonave qe jane “bosh”. Edhe ky takim mendoj te behe cdo muaj.

  • Last but not least, mendoj qe mund te trajtojme ne maptime dhe tematike te tjera, pervec atyre te 5 ne fillim, qe mund te jene pak me advanced si nivel perdoruesi.

Cheers,
Amanti

1 Like

Hey Amanti :slight_smile:
Jam dakort me sa ke propozuar me siper mendoj qe duhet te bejme dy evente ne muaj ku njera te jete mapathon dhe tjetra njeren nga 5 tematikat e Maptime.
Edhe per piken e fundit jam dakort pasi te trajtohen 5 tematikat qe ke shenuar me larte mendoj qe e 6 te jete kjo pak me e avancuar.
@Sidorela @anisakuci9 kur mendoni te zhvillojme nje mapathon?

Cheers :slight_smile:

Te tema e trete ki parasysh ti shtosh edhe te anasjellten, kalimin nga database ne te dhena te vecuara, nga formati .dtb ne formatin .shp. Edhe mire duket kshu, si projekt do sugjeroja zonat rurale ne afersi me qytetet per ti edituar

Jam dakord dhe une me pikat me lart.
Po mendoja te organizonim nje mapathon pas dy javesh perafersisht, nuk e di cila do ishte nje date e pershtatshme per te gjithe. Mund te sugjeroni nje te tille.
Persa i perket mapping te nje zone te caktuar do sugjeroja te mereshim akoma me Tiranen ne mapathon-in e ardhshem pasi ka shume zona “bosh”, dhe ne mapathon-s te ardhshem te fokusohemi dhe ne qytete te tjera me radhe.
Gjithsesi e rendesishme eshte se nese koordinohemi per punen qe do bejme mendoj qe mund te arrijme me shume rezultate.

Faleminderit!