Lokalizim i OONI Probe në Shqip

Hey njerëz,

Disa prej jush mund ta dinë që prej disa kohësh jam involvuar si dizajner në OONI (Open Observatory of Network Interference), pjesë e Tor Project, Qëllimi i grupimit është të zbulojë ndërhyrje në internet nga qeveritë dhe kompanive të shërbimit të internet, si dhe të ofrojë të dhëna dhe statistika të detajuara për këto raste në të gjithë botën. Natyrisht që gjithçka që bëjmë është Free Software dhe Open Source. Të dhënat janë CC-BY-SA 4.0 International.

Si pjesë e këtij misioni, kemi punuar mbi OONI Probe, aplikacionin që teston rrjetin tuaj për censurim dhe ngadalësim të rrjetit. Për momentin aplikacioni për iOS dhe Android nuk është i përkthyer në Shqip.

Ma ha mendja që më pak se 1 orë punë është. Në kohën që shkruajta këtë postim mund ta kisha bërë dhe unë ndoshta por nuk është aty ideja :slight_smile:

Projekti është në Transifex:

Aplikacionin mund ta gjeni në F-Droid, Google Play dhe App Store nëse kërkoni “ooniprobe”

SI thoni?

6 Likes

Aplikacionin për iOS do shikoj unë ta përkthej.

1 Like

@Suela Faleminderit!

@IrdiMerzheku e mbarove ti?

Hey @elioqoshi, më ka pëlqyer shumë projekti dhe e kam ndjekur, ndaj dëshiroj të kontribuoj edhe unë. Është fat i madh që dikush nga Shqipëria është pjesë e një projekti të tillë.

Gjithë të mirat!

2 Likes

Mund te hapesh nje profil dhe te nisesh perkthimin ne shqip. Une kam qene shume e ngarkuar dhe nuk kam patur kohe te merrem.

2 Likes

Hapa nje profil qe te nisja punen para disa ditesh. Zgjodha gjuhen Shqipe tek OONI dhe nuk jam pranuar. Tani gjuha Shqipe nuk me del fare si opsion tek join team.

Tek Nextcloud u pranova automatikisht.