Linux per fillestar!?

Pershendetje, uroj te jeni te gjithe mire me shendet.

Kam deshire qe te filloj pak e nga pak tranzicionin ne Linux por gjithe jeten time kam perdorur Windows dhe nuk dua qe te perdor ndonje sistem qe do me nxij jeten qe diten e pare.

Cilin Linux me sugjeroni qe mos ta urrej qe diten e pare te perdorimit?

Faleminderit paraprakisht!

2 Likes

E paske nisur pak me paragjykim :grinning:.
E vërteta është që çdo gjë e re është pak e vështirë në fillim.

Ka shumë versione Linuxi që janë të rekomandushme për fillestarët, por unë mund të të rekomandoj vetëm atë që përdor vetë: LinuxMint MATE.

1 Like

Dakortësom me @dashohoxha . Nga eksperienca ime me persona që nuk kanë përdorur Linux më parë, Linux Mint është dicka që e bvn tranzicionin e lehtë. Në qoftë se do ndihmë me instalimin më thuaj nqs dështoron që të takohemi në hackerspace.

R.S

2 Likes

Faleminderit te dyve per sugjerimet por nga padurimi mu kujtua qe para shume kohesh kam pas perdorur Ubuntu dhe instalova Ubuntu. Deri tani po shkon me mire sec e prisja.

2 Likes

Edhe Ubuntu shumë i mirë është.
Kjo punë nuk ka nevojë për konsensus, ajo që të pëlqen ty, ajo është më e mira.