Instalimi i platformes Alavateli

Pershendetje! Po marr pjese tek Hackathon dhe Redoni me orientoi tek ju. Doja te pyesja se si te instaloj platformen Alavateli me qene se nuk kam shume info rreth serverave.

http://alaveteli.org/docs/installing/ Lexova kte guiden qe kishte linku por serisht nuk jam i qarte. Mund te me ndihmoni ? Shume flm nqs me ndihmoni.

Oligers Kushi.

1 Like

Pershendetje Oligers!
Grupi ku isha une gjate hackathonit qe u organizua ne Tirane punuam per instalimin ne localhost te platformes se Alavateli per te pasur edhe ne ne Shqiperi nje website per Freedom of Information. Une nuk u mora me pjesen teknike por djali qe punoi me pjesen teknike kishte nje background ne programim ne Ruby dhe kishte punuar edhe me pare ne instalimin e Alvatelit per nje shtet tjeter . Ne instalim perdorem Vagrant duke qene se eshte edhe nje nga menyrat me te lehta per ta instaluar. Detajet me siper ti shpjegova sepse duke marre parasysh kohen qe ke ne dispozicion dhe nuk e di nqs ndonjeri nga anetaret e grupit ka eksperience ne te tilla instalime do ishte me mire qe te krijonit thjesht nje demo me Wordpress ose me platformen Ushahidi sa per te treguar idene tuaj dhe te tregonit qe ne te ardhmen do e zhvilloni me tej me Alavateli.
Suksese :slight_smile: dhe me vjen keq qe nuk te ndihmoj dot me shume.
Nafie

1 Like