Guidë e thjeshtuar në shqip mbi Wikimedia Commons dhe GitHub-SOS

Përshëndetje të gjithëve,

Desha të di nëse dikush nga ju ka realizuar, mbase ndonjë blogpost apo artikull në shqip mbi nocione të thjeshta (basic) të mënyrës se si mund të kontribuohet në Wikimedia Commons, si psh futja e fotove, apo krijimi i kategorive e Nën-kategorive, si dhe mbi GitHubin, info se si mund të përdoret me një shpjegim të veprimeve bazë që mund të realizohen me të. Nëse e ka ndonjëri në plan gjithashtu.Janë dy platforma që po përdorim për website-in Preservingtirana.city dhe do doja shumë të përfshija njerëz të tjerë që skanë asnjë njohuri në lidhje me to. Do ishte shumë helpful.
Faleminderit në parantezë! <3

Jora

6 Likes

Per Wikimedia Commons e ka mbaruar @Silva me sa di. Per GitHub dhe git ne pergjithesi ping @xheni qe ka organizuar workshops, ndoshta ka dicka.

R.s

1 Like

@Jora Në lidhje me Git, këtu mund të gjesh disa komanda në shqip: https://github.com/xh3n1/git-al/blob/master/README.md

1 Like

Super! Shume faleminderit Xheni

1 Like

Me sa di ka shkruar një guidë dhe @silva.arapi për hapat që duhet të ndjekë diush për të kontribuar në Wikipedia Commons.

R.S

Hey guys,

Yup kam punuar mbi nje guid te shkurter ne shqip me hapat sesi mund te ngarkohen imazhet ne wikimedia commons por jam bllokuar pak pasi nuk jam e sigurt se ku duhet ta shtoj ne sq wikipedia si material. (Ndonje ide @nshehu @Sidorela ? & others )


Silva

1 Like

Hey

@Jora Materiali në wiki të Open Labs me instruksionet mbi shtimin e imazheve ne Wikimedia Commons: https://wiki.openlabs.cc/faqja/Wikimedia_Commons

Gjithashtu, edhe këtu: https://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:First_steps/Uploading_files/sq

Pak a shumë përmbajtja është e njëjtë, në wikin e OL e kam bërë pak më të detajuar mq kisha më shumë liri.


Silva

2 Likes

Faleminderit @silva.arapi. Po kërkoja pak dhe me sa kuptoj mënyra e duhur per ta publikuar është https://sq.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wikimedia-Commons-guida (shembull i një faqeje tjetër ndihmëse me këtë strukturë https://sq.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wikipedianët)
Sërisht faleminderit.

R.S

2 Likes

Shumë faleminderit për ndihmën, Silva !

2 Likes