Global Goals Jam hackathon 16 & 17 Shtator 2017

Let’s #Design2030Now!

Përshëndetje,

Programi i Zhvillimit i Kombeve të Bashkuara dhe MediaLAB Amsterdam (Amsterdam University of Applied Sciences), ju ftojnë të merrni pjesë në edicionin e dytë të #GlobalGoalsJam. Bashkohuni këtë fundjavë më datë 16 & 17 Shtator në ambientet e Inovation Hub për të dizenjuar zgjidhjet tuaja për Objektivat e Zhvillimit të Qëndrueshëm (SDG) që janë më të rëndësishme për ju.

Një përshkrim i shkurtër i eventit:
“The #GlobalGoalsJam 2017 is a two day event consisting of short design sprints. Creative teams of designers, developers and Jammers from the local community work together using a tailored toolkit. Together, we will create interventions aimed at short term targets in support of the long term goals. Do you want to join a global community of change-makers, ranging from Rio de Janeiro, Accra, Copenhagen to Amman, Delhi, Fukuoka and more? Join us to Design 2030 Now!”

Më shumë detaje mund të gjeni ne website të Global Goals Jam: http://globalgoalsjam.org/

Cfarë do të ndodh gjatë eventit:
Gjatë këtij Hackathon do të fokusohemi në implementimin e platformave inovative open source për implementimin e Sustainable Development Goals (SDGs). Pjesëmarresit mund te jenë studente, hactiviste dhe përfaqesues të shoqërisë civile. Gjatë hackathon pjesëmarrësit do të ndahen në grupe dhe do të percaktojnë:
a) sfidën SDG me te cilen do të punojë skuadra e tyre (lista e detajuar e SDGs ndodhet këtu: https://sustainabledevelopment.un.org/topics/sustainabledevelopmentgoals)
b) një mentor për skuadrat përkatëse
c) rolet e tyre ne skuader.

Eventi është një mundësi shumë e mirë që të vini në zbatim dijet që keni rreth fushës së teknologjisë dhe të dizenjoni zgjidhje inovative me qëllimin që të përdorim tekonologjinë dhe potencialin që ka që ta bejmë boten një vend me të mirë për të jetuar. Hackathoni do të zgjasë dy ditë dhe në përfundim skuadrat do të kenë demo-s të projekteve përkatese të cilat do ti prezantojnë te mentorët dhe skuadra e UNDP. Skuadrat fituese do fitojnë dhurata simbolike.

Ju lutem plotësoni emrin tuaj në këtë threat deri nesërme (e premte) 15.09.2017 @ 17.00.

Agenda:
First day: Saturday, September 16, 2017
09.30 Official opening of the SDG Hackathon
09.30 – 09.45 Representatives of UNDP introduce the Sustainable Development Goals
09.45 – 10.00 Mentors present how the Hackathon is going to work
10.00 – 10.30 Participants get organized in teams
10.30 – 11.30 Each team chooses a challenge
11.30 – 13.00 Mentors and participants work together on narrowing down the challenge
13.00 – 14.00 Lunch
14.00 – 15.45 Mentors and participants work together on identifying possible solutions
15.45 – 16.00 Teams present what they have worked on during the first day

Second day: Sunday, September 17, 2017
10.00 – 13.00 Teams work on fine-tuning the designed solutions with a close overview by the mentors
13.00 – 14.00 Lunch
14.00 – 15.00 Preparation for the final presentations
15.00 - 16.30 Final presentation
By the end of the second day, the jury of mentors will decide on who will be the winning solution.

Shenimi 1: Hackathoni do kete vende te kufizuara ne 20 pjesemarres keshtu qe ju lutem shprehni deshiren tuaj ketu ne forum nese deshironi te beheni pjese.
Shënimi 2: unë, Redoni dhe Elio jemi angazhuar nga UNDP si mentorë të aktivitetit.

Faleminderit,

Silva

1 Like

Pershendetje,

Une shpreh deshiren per te marre pjese ne hackathon.

Urime per angazhimin grupi… :slight_smile:

2 Likes

Pershendetje!
Edhe une shpreh deshiren te marr pjese.

Cheers :slight_smile:

2 Likes

hi there! We are the global organizers and initiators of the Global Goals Jam. We would love to include your location in our location map on our website and include you in the Slack group with all 40 cities that have joined til date.

Let us know and send us a message via www.globalgoalsjam.org!

Happy jamming!!! Very excited

3 Likes

Hey, suksese dhe count me in too :slight_smile:

2 Likes

Hello,

Yes great, feel free to add our location in your location map. It would be great to be on slack too, I dropped message via website about this.

Thank you, we are also very excited to do this.

Silva

@globalgoalsjam Im not managing to register our Jam on the website: globalgoalsjam.org,
The 'Host Your Own Jam" button is not working. Is there any other way to register?

Edhe unë kisha dëshirë të jem :smile:

Cheers
Mariana

2 Likes

Për pjesëmarrësit e hackathonit: këtu është adresa në hartë e Innovation Hub ku do organizohet aktiviteti: http://osm.org/go/xexSkNJMf?m=


R.S

Duket interesante. Ska pas thirrje per mentore? Do kisha pas deshire te kisha aplikuar per mentore po ta dija

Hey! Une do marr pjese por vetem te shtunen

1 Like

Unë do te marr pjese!

1 Like

@Greta ka akoma kohë për të marrë pjesë si mentore për ditën e diel. Vetëm të lutem më dërgo nesër (e shtunë) CVnë tënde duke theksuar organizim hackathons të ngjashme. Do e komunikoj direkt me organizatorët. Flm.


R.S