BirdSite vs. ElephantSite

Twitter, platforma e microblogging që prej vitesh njihet për influencë disproporcionale në debatin politik global, po kalon një periudhë krize që kur u ble nga Elon Musk. Shumë përdorues kane migruar në Mastodon, rrjetin alternativ që perflitet si një zëvendësues potencial.

Çfarë po ndodh me Twitter-in? Kush është John Mastodon? Çfarë të veçante ka kjo platformë?

Na u bashkoni në meetup-in e radhës ku do diskutojmë rreth Twitter-it, Mastodonit, dhe të ardhmes së rrjeteve sociale.

:spiral_calendar: Të enjten, 2 shkurt
:clock7: ora 19:00

1 Like

Interesting topic from the forum :point_right:t3: here.

1 Like

Faleminderit per organizimin @GrigorM @kristicunga ! Shume interesant! Meqenese u preken shume tematika me fokus fediverse do propozoja qe te vazhdojme me nje meetup rreth Peertube nga fundi i marsit ne qofte se jeni dhe ju dakord.

R.S

1 Like

Një guide për të përdorur mastodon (video ne gjuhen angleze) How to use MASTODON: the COMPLETE GUIDE (join, use, find people to follow, etiquette...) - YouTube

R.S

@GrigorM meqënëse u përmend rëndësia e vendosjes së AltText nëpër imazhe Mystic 👩‍🦯🌞💙: "My heartfelt thanks to all of you who use AltText…" - Mindly.Social

R.S

1 Like

Përditësime interesante: Facebook, Fosstodon & The Fediverse

1 Like